Signe Hebbe uppmärksammad i Ingvar Kjellsons sommarprat.

Den 90-årige Ingvar Kjellson sommarpratade i söndags. Ett långt avsnitt handlade om utbildningstraditionen inom skådespeleriyrket där Signe Hebbe,  enligt Kjellson, spelade en utomordentligt viktig roll. Den gamle Anders de Wahl hade råkat ramla under en repetition men lugnat de betydligt yngre kollegerna, däribland Kjellson, med: ”Det är ingen fara. Man har väl gått för Signe Hebbe”.   Denna historia föranledde Ingvar  Kjellson att berätta om  Signe Hebbe som ”fostrat en lång rad av våra främsta skådespelare” däribland Anna Norrie, som han själv blivit utbildad av. Signe Hebbes pedagogik påminde om den som Stanislavski långt senare blivit så världsberömd för, menade han.

I ett program i Wendelas hus har vi själva en gång kunnat uppleva konsten att ramla när Ingrid Luterkort 1999, som 89-åring, elegant visade upp konststycket. Även hon hade gått i skola för Anna Norrie.

Skickat från min iPad

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.