Mollie Faustmanvernissage idag kl 15 på Galleri Örhänget Mosebacke

MOLLIE FAUSTMAN: VAD SKA VI GÖRA?

Serieteckningar, målningar, en kattskulptur

VERNISSAGE LÖRDAG 14 SEPTEMBER KL 15-18

Mollie Faustman (1883-1966) är en av den svenska konstens och litteraturens färgstarkaste, mest energiska och oförutsägbara gestalter. Hon var barnbarn till Aftonbladets legendariske grundare Lars Johan Hierta och författarinnan Wendela Hebbe, hon studerade för Carl Wilhelmson i Göteborg och för Matisse i Paris, blev en stridbar konstnär och kvinnosakskämpe, skrev böcker och – ovanligt nog på 1920-talet – ritade serier i Dagens Nyheter.

På Galleri Örhänget har vi fått möjlighet att visa ett antal originalserieteckningar från den tiden, ett fantastiskt material som mycket sällan har bevarats – och dessutom nu är till salu! – tillsammans med ett par målningar och en kattskulptur.

Mollie Faustman har nyligen ägnats en stor biografi av Lena Kåreland med titeln ”Jordens salt: Mollie Faustman – författare, konstnär, kåsör, kritiker”.

Med det här utskicket följer en pdf på utställningsfoldern, med en teckning av Faustman och en presenterande text av Jonas Ellerström.

Lördag 14 september vernissage kl 15-18; invigning av Jonas Ellerström kl 15.30. Därefter har utställningen öppet lördagar 13-16 till och med den 12 oktober 2013

Välkomna!
Peter Bodén   Jonas Ellerström   Johan Melbi
Galleri Örhänget
Höga Stigen 3, Stockholm(mellan Mosebacke terrass och Katarina kyrka; Höga Stigen nås via trappor från Klevgränd eller från Svartensgatan, som den mynnar ut i)

Anmälan för nyhetsbrev och pressinformation till hundoerat@svaf.se
Se pdf här Vernissage Mollie

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.