Bli överraskad och nyfiken över att vi dabbat oss och är illa ute.

Wendelas Vänners medlemstidning har nu varit ute bland medlemmarna i ett par dar, men vi missade att få ut den innan  Ebba Witt-Brattströms program i söndags gick av stapeln. Den omedelbara mailkritiken kom lite av sig när man nu läst tidningen. Nu kan det låta så här från en av våra gamla medlemmar: ”Jag tycker layouten är så proffsig.Noterade några program som jag skall försöka gå på.”

Hela numret kan du läsa här. WendelAvisan nr 55 2015

  • Min ledarsnutt på sidan 2 visar att föreningen är illa ute men försöker vända på kuttingen till något positivt. ”Vi avvaktar och ser tiden an.” slutar snutten.
  • På samma sida ”bannar” vi i all vänlighet medlemmar som inte betalat sin medlemsavgift. I detta bannet (fast skall tolkas lite annorlunda) kan alla övriga som inte kommit på den naturliga och självklara tanken att bli medlemmar i vår förening inkluderas. Gör det nu! På sidan 3 står det hur man gör. Lätt som en plätt men tacksamt och önskvärt just i dessa tider för denna ständigt kämpande förening.
  • På sidan därpå kan du läsa om kvinnan vars hetaste önskan är att uttrycket ”Stå i bredd” nästa år skall finnas i Svenska Akademiens ordlista. Om du tycker detsamma kommentera gärna detta blogginlägg.
  • I numret finns också ett nytt förord till vår nyutgåva av Brita Hebbes klassiska bok från 1974 Wendela – en modern 1800-talskvinna. I denna femte utgåva av boken ingår Ebba Witt- Brattströms förord till tredje utgåvan 1990. Den utgåvan var viktig och hjälpte till att bädda för den fart som vårt husprojekt tog några år senare. Tack Ebba.
  • Även om du läst hela Ronny Ambjörnssons tjocka bok om Ellen Key kan du i detta nummer läsa något viktigt om en vänskap, som det knappast står något om i denna i övrigt utmärkta bok av Ronny Ambjörnsson.
  • På sista sidan står vår programverksamhet. I 17 års tid har vi nu haft ungefär samma programklass på denna sida. Och vill gärna kunna fortsätta på den vägen.
  • Kom på vårt årsmöte den 23 april kl 18. Maila gärna och tala om att ni kommer eller ring 070-6612221.  En känd lokalpolitiker håller i klubban och Birger Svantesons bilder från Gotska Sandön är utsökt vackra. 

 

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.