Härlig musikalisk salong med Helena Cronholm och Martin Olsson

Det blev en härlig söndagseftermiddag i i Signe Hebbes rum i museet i Wendela Hebbes Hus när Helena Cronholm från Enhörna gästade oss för att sjunga och berätta om sitt liv. Martin Olsson,  kantor och körledare i Södertälje, ackompanjerade fint. Signe Andersson, vice ordförande i Wendelas Vänner hälsade välkommen och anknöt till Signe Hebbe, till vars minne denna februarisalong traditionsenligt avhölls. Helena började med att anknyta till huset och sjöng Den lyssnande Maria av Almqvist ”Herregud vad det är ljuvligt….”. Inte första gången dessa ljuvliga toner hördes i Wendelas Hus. Därefter Helenas berättelse interfolierade med sångtexter av bl a Linde, Boldemann, Elgar och Mozart (ur Figaros bröllop). Och dessutom två sånger ur ”Kristina i Duvemåla”.

Signe Andersson tackade och överlämnade var sitt exemplar av Inga Lewenhaupts avhandling om Signe Hebbe. Helena fick dessutom ett antikvariatsexemplar av Signe Hebbes Minnen med Gösta Rybrants adlibris.

På bilden nedan: Martin Olsson, Helena Cronholm, Signe Andersson samt Karin Bergstedt och Elsmarie Ringqvist ur publiken (ca 30 personer och fullsatt i det lilla rummet).

Musikalisk salong i Wendelas Hus

Musikalisk salong i Wendelas Hus


Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.