Signe Hebbe, Jenny Lind och Christina Nilsson i lustfylld föreställning på Confidencen

Vår vice ordförande i Wendelas Vänner Signe Andersson missar sällan en operaföreställning. Naturligtvis fanns hon på plats när Opera Divine hade föreställning på Confidencen häromveckan. Här är hennes rapport:

En lustfylld eftermiddag för operaälskare bjöd Opera Divine på när de gav sin föreställning Näktergalarna på Confidencen. Det ena bravurnumret följde efter det andra, solon, duetter och ibland trio.Näktergalarna

Caroline Gentele, Jaqueline Miura och Gabriella Lambert-Olsson föreställde Jenny Lind, Christina Nilsson och Signe Hebbe, näktergalarna från Norden.

Näktergalarna 3 Näktergalarna 2

Cecilia Sidenbladh hade skrivit manus, där Sven-Bertil Taube fått en roll som en äldre herre, som drömde sig tillbaka till gångna tider och således träffade de äldre, för länge sedan bortgångna sångerskorna. De kände varandra och Christina och Signe var även konkurrenter, vilket spelades upp på scenen. Vid flygeln Michael Engström.

Men när Opera Divine sjunger tillsammans finns inte plats för osämja. Samstämda, vackra röster med en stor repertoar av kända operastycken och ett sjusärdeles glatt spelhumör kännetecknar trion. Publiken jublade och när konserten avslutades med Casta diva ur Bellinis Norma var åtminstone jag gråtfärdig av lycka.

Lite kvinnohistoria fanns också med. Mannen talar om Christina Nilssons och Jenny Linds fantastiska karriärer och stora gager, som gjorde dem förmögna, och konstaterar sedan torrt: ”Men ni var inte myndiga och ni hade inte rösträtt”.

Signe Hebbe fick uppleva rätten att rösta, vilket jag tror, att hon gjorde.

Jag hoppas, att Divine operatrio återkommer med föreställningen i någon form, så många fler får möjlighet att njuta av den fantastiska spelglädjen och skönsången.

Signe Andersson

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.