Wendelas Vänner sörjer Berit Carlberg

Wendelas Vänner sörjer Berit Carlberg som i tolv år t o m 2013 drev sommarteater på scenen utanför Wendela Hebbes Hus. Hon gick bort den 16 mars i år 2021. En suverän skådespelare, regissör och alltiallo. Hon var primadonna och städerska och producent, allt i ett. Så kul vi hade under alla dessa år av samarbete, premiärnerver och oro för vad vädrets nycker kunde ställa till med. Mia Poppe och Niclas Strand var med i många av uppsättningarna. De blev ett par inte bara på scenen och umgicks flitigt med Berit. De gjorde en intervjufilm om och med Berit som precis blev klar så att hon hann se den kvällen innan hon helt oväntat avled. Här kan ni se denna film som på ett fint sätt knyter ihop hela hennes skådespelarkarriär:

Mer läsning om Berit Carlberg och sommarteatern finns i menyn här ovan under rubriken ”Somrarna med Berit Carlberg” samt i WendelAvisorna nr 23, 28, 29, 37 och 43. Det sistnämnda numret är ett jubileumsnummer, Sommarteatern 10-årsjubilerar, och kan även läsas som pdf här:

Klicka för att komma åt 43-Avisan.pdf

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.