Wendelapriset 2021 – prisutdelningen

Förra helgens ceremoni i Wendela Hebbes Hus med Amelia Adamo som prisutdelare blev precis så lyckad som vi hoppats. Här några bilder från utdelningen av två priser – Lilla Wendelapriset för novellskrivande Södertäljeungdomar och Wendelapriset för bästa svenska socialreportage.

Michael Verdicchio och Meli Petersson Ellafi, årets Wendelapristagare. Två ödmjuka och väl samspelta reportrar från Göteborgs-Posten. 

Pristagarna diplomerades av prisutdelaren Amelia Adamo. 

Två nöjda medlemmar i Wendelajuryn som var klart imponerade av multimediareportaget ”Systrar”, som fick årets Wendelapris. Jan Lewenhagen till vänster och juryns ordförande Kersti Forsberg, chef för Medieinstitutet Fojo. 

Här samtalar Amelia Adamo med Felicia Johnsson, författare till novellen ”Dödskurvan” och en av tre pristagare av Lilla Wendelapriset. I bakgrunden Monika Nilsson från LT, samarbetspartner i novelltävlingen. 

Hedvig Ekström, till vänster, fick andra pris för sin novell “Mer och fler”. I mitten sitter Maja Gallardo, vars novell ”Hjärtlösa monster” fick en enig jury att kora henne till vinnare av Lilla Wendelapriset. 

Hedvig Ekström, Maja Gallardo och Felicia Johnsson – pristagarna av Lilla Wendelapriset 2021. 

Med blommor och en Wendelakasse med böcker tackar vi Amelia Adamo för uppskattad medverkan. I bakgrunden till vänster Margaretha Lithén, som medverkade med uppläsning av vinnande novell samt pristagaren Michael Verdicchio och skymd hans pristagarkollega Meli Petersson Ellafi. 

Det var så här det började – Per Eric Mattsson, hedersordförande i Wendelas Vänner, med ett klipp ur LT från 2005 då han aviserade bildandet av Wendelafonden som nu finansierat 14 Wendelapris om 50 000 kronor var. Men nu har fonden börjat sina och crowdfunding är på gång. Fyll gärna på! Swish 123-006 85 93. Skriv Wendelafonden.

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.