Två spännande föredrag att se fram mot

Två spännande föredrag har vi att se fram mot den närmaste tiden i Wendela Hebbes Hus: 

Den besvärliga Elin Wägner

Söndag 10 oktober kl 15 i Wendelahusets nedervåning.

Äntligen får vi lyssna på Ulrika Knutsons föredrag om ”Den besvärliga Elin Wägner” utifrån hennes spännande biografi med samma titel. (Läs artikeln i nr 65 av WendelAvisan!) Det var det första programmet som vi tvingades ställa in inte bara en utan två gånger – av coronaskäl förstås.  Många förbokade biljetter är redan sålda. Vi rekommenderar förbetalning via Wendelas Vänners swishnummer  123-0068593  eller bankgiro 362-0879.  Först till kvarn!

Kostnad 100 kr för medlemmar, 150 kr för icke medlemmar.

Viktigt: Skriv Ulrika K  och glöm inte eget namn!

Döttrarna och porträtten

Onsdag den 13 oktober kl 18 i Wendelahusets museivåning (OBS!)

Bara tre dagar efter ”Den besvärliga Elin Wägner” håller vi tillsammans med Almqvistsällskapet ett program för en liten skara medlemmar från våra båda föreningar. Det är samtidigt release för höstnumret av Almqvistsällskapets tidskrift Almqvistiana. Högst tio medlemmar från respektive förening får plats i vårt bibliotek. Entrén är gratis men föranmälan obligatorisk. Mejla amilonnroth@gmail.com senast 5 oktober.

Om programmet: Wendela Hebbe och Love Almqvist var nära vänner. Det var även deras döttrar, den världsberömda sångerskan Signe Hebbe och den stillsamt levande Maria Almqvist.

Gunilla Hermansson, litteraturprofessor från Göteborg, som skrivit om döttrarnas vänskap i det nya numret av Almqvistiana, samtalar med redaktören Jonas Ellerström och ordföranden i Wendelas Vänner Ami Lönnroth.

Almqvisthörnan i Wendela Hebbes Hus (Foto: Per Eric Mattsson)

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.