Uppskattad föreläsning om tidig kvinnokämpe

Eva Kaijser berättade engagerat och intressant om sin farmor Anna Kaijser, kvinna, läkare, maka och mor, i Hebbevillan inför drygt 30 personer söndagen den 30 oktober. Anna Kaijser (1870-1947) blev den första kvinnliga läkaren att kombinera yrkesutövning med familj. 

Om du missade den här föreläsningen men ända vill fördjupa dig i ämnet så rekommenderas Eva Kaijsers bok ”Anna Kaijser. Kvinna, läkare, maka, moder”. Den är baserad på en samling med 3000 brev och annat viktigt arkivmaterial som Anna Kaijser lämnade efter sig. En längre artikel om boken finns också publicerad i det senaste numret av WendelAvisan (Nr 69, Oktober 2022). 

Här följer några bilder från evenemanget: 

Foto: Birger Svanteson

Text: Birger Svanteson och Nils Mårtensson

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.