Wendela Hebbe i På spåret

I fredagens På spåret (Svt, 2023-12-29) gick resan mot Södertälje, och tiopoängsnivån inleddes med de kryptiska orden ”Hebbe lilla”. Lite senare berättade Fredrik Lindström entusiastiskt om svaret på denna ledtråd:

”Wendela Hebbe, som hade en sommarstuga i Södertälje som numera är ett museum. Sveriges första kvinnliga yrkesjournalist, en fantastisk kvinna. Jag har nyligen läst en biografi om henne. Man slutar aldrig förundras över vad hon gjorde på den tiden, mitten av 1800-talet.” 

Med de orden vill vi passa på att önska er alla ett gott nytt år! Nu tar vi nya tag och ser fram emot 2024. Håll utkik på hemsidan, Facebook och Instagram för kommande evenemang.

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.