30-årsjubileet

Hela jubileumsnumret av WendelAvisan kan läsas på denna pdf:  51.pdf

Den 7 september 2013 på kvällen anordnade föreningen en ”Nostalgiträff” i Wendela Hebbes Hus. Ett 50-tal personer, som på ett eller annat sätt bidragit till projektets förverkligande,  hade inbjudits, ett 30-tal hade hörsammat inbjudan, som såg ut så här: Nostalgiträff 30 år. Till träffen hade ordföranden Per Eric Mattsson iordningställt en 30-årsrapsodi. Den kan läsas här som pdf: Nostalgiskrift.

Kvällen var, som så många andra kvällar denna välsignade sommar,  varm och vacker. Vi samlades i uteserveringen vid kanalen där porlande dryck serverades.  Därefter satte vi oss till bords  i stora rummet  inomhus där Antoinette Mezher serverade piroger och vin.

Den historiska rapsodin leddes av ordföranden Per Eric Mattsson och inleddes med att Signe Andersson (vice ordförande) läste Eva Bjurholms berättelse om sina upplevelser av Hebbevillan 1974/75. Den kan läsas i denna pdf. Därefter fick vi korta inlägg av Lotta Appelberg (styrelseledamot under de första åren), Göran Gelotte (fd stadsantikvarie om nedmonteringen av huset 1985), Jan Granberg (hans firma Morgondagens Minnen var ansvarig för den andra byggnadsetappen 1996), Caisa Ekstrand (om tankarna på ett kvinnohus), Inga Lewenhaupt (föreningens andra ordförande efter Inger Mattsson) och  Caroline Palmstierna (dotter till Brita Hebbe, som skrev boken om Wendela). Vår restauratör under alla år utom två, Antoinette Mezher, berättade bl a om den första tidens möder när gäster strömmade till trots att väggar, golv och tak ännu inte var färdiga.

Kvällen avslutades med att Kent Malte Malmström (känd från många sommarteaterföreställningar vid Wendelas Hus) under publikens jubel sjöng några av de sånger han själv skrivit till föreställningarna.

Peder Edström och Birger Svanteson tog fotografier. Här nedan visas ett galleri. Klicka på bilderna så kommer de fram i storformat och utvidgas. Då kommer inte alltid alla namnen med. Det kan ibland vara svårt att bläddra mellan de enskilda större bilderna. Gå då tillbaka till permalänken och börja på nytt.

Loading Facebook Comments ...

1 tanke kring ”30-årsjubileet

  1. Irina Hoffman

    Hela nostalgi träffen var stimulerande! Och hjärtat fylldes av nostagikänslor trots att jag, Irina, ingalunda varit aktiv…. Men jag känner varmt för Hebbevillan, tackar mycket för det fina och glada mötet, och önskar vännerna fortsatt glädje och god
    ork till allt fortsatt arbete för och i Hebbevillan!
    Irina Hoffman

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.