Elises salong med Agneta Pleijel och Ami Lönnroth

Elises salong den 5 november var ett samarbete mellan Oktoberteatern och Wendelas Vänner. De medverkande var jazzmusikern och kompositören  Elise Einarsdotter, Olle Steinholtz, bas, och sångerskan Vanja Steinholtz. Agneta Pleijel med nyutkommen självbiografi ”Doften av en man” i bagaget var speciellt inbjuden gäst för att i samtal  med Ami Lönnroth från Wendelas Vänner  berätta om sin nya bok.
Foto Birger Svanteson.

Bakgrund

När  jazzmusikern och kompositören  Elise Einarsdotter i september  hörde av sig till Ami Lönnroth, ordförande i Wendelas Vänner, för att höra om vi kanske kunde göra gemensam sak när Agneta Pleijel skulle komma till Södertälje, behövde vi inte vänta länge innan vi slog till och sa JA! 

Bakgrunden är att vi redan i början på maj bjöd in Agneta att ett halvår senare komma till Wendela Hebbes Hus för att tala om sin enastående intressanta självbiografiska roman, ”Doften av en man”. Så visade det sig senare att Elise hade samma önskemål.  Och ville be Agneta komma samma datum, den 5 november. Varför inte samarbeta? tänkte hon och Oktoberteaterns Ninne Olsson. Och så inleddes vårt samarbete med Oktoberteatern. Det ledde till att vi tre gånger i höst kunnat bjuda in vår publik till Oktoberteatern – de två första gångerna därför att Wendelahuset renoverades och vi behövde en annan tillfällig träffpunkt för att lyssna till Jan Lewenhagens och Stig Fredriksons föredrag om Angela Merkel resp Vladimir Putin. Det blev två spännande och mycket  välbesökta program. Välbesökt var också programmet med Agneta Pleijel inom ramen för Elises salong – det blev  tredje gången gillt och säkert inte sista gången vi samarbetar med Oktoberteatern. 

Hedersamt kändes det för Ami att i detta underbara musikprogram få samtala med Agneta Pleijel, i den stämning som skapades av Elise Einarsdotter på piano, hennes man Olle Steinholtz, bas, och deras dotter Vanja Steinholtz, en fantastisk sångerska! Elises salong är ett väl etablerat återkommande arrangemang på Oktoberteatern. Denna gång var Agneta Pleijel huvudgäst och publiken fick en smak av såväl hennes självbiografiska romaner, Spådomen, 2015, och Doften av en man som andra nedslag i hennes författarskap från debuten 1982 med diktsamlingen Änglar, dvärgar. 

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.