Hvad gör väl namnet? Kom med i vår studiecirkel.

Studiecirkel kring våra tre kvinnliga huvudpersonerna, Wendela Hebbe, Signe Hebbe och Mollie Faustman
Under våren startade en studiecirkel som i första hand var till för personer som skulle kunna tänka sig att någon gång förstärka oss som brukar guida i Wendela Hebbes Hus. Det blev tre lyckade träffar. Nu gör vi en fristående fortsättning av denna studiecirkel och välkomnar både tidigare och nya deltagare – med eller utan guideambitioner.

Vi planerar tre träffar
Måndagen den 25 augusti kl 18 – 20
kommer Inga Lewenhaupt och berättar om Signe Hebbe, Wendelas berömda dotter som blev operasångerska och skådespelarpedagog och särskilt om de möbler och andra föremål som tillhört Signe Hebbe och som till stor del möblerar vårt museum.

Måndagen den 13 oktober kl 18 – 20 kommer Lena Kåreland, litteraturprofessor och författare till biografin om Mollie Faustman ”Jordens salt” och berättar om Wendela Hebbes och Lars Johan Hiertas färgstarka barnbarn.

Söndagen (obs veckodagen) den 30 november kl 15– 17 kommer litteraturforskaren Åsa Arping från Göteborg och talar om Wendela som varumärkesbyggare utifrån sin nyutkomna doktorsavhandling ”Hvad gör väl namnet? ” – anonymitet och varumärkesbyggande i svenskt 1840-tal. Denna sista träff ordnas som en föreläsning öppen för alla och ingår i föreningens ordinarie programverksamhet. Den avslutas med ett kort avrundande möte enbart för cirkeldeltagarna.
Antal deltagare i studiecirkeln max 15 pers
Litteratur till rabatterat pris
Kaffe/te och smörgås till självkostnadspris serveras vid varje träff

 

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.