Rapport från utflykten i Sven Delblancs fotspår

Sörmland visade sig i olika skepnader när Wendelas vänner nyligen gjorde en utflykt i Sven Delblancs fotspår i Vagnhärad och Trosa. Uppdraget var att se platserna där berättelserna från Hedebysviten utspelar sig, och till vår hjälp hade vi vår kunnige guide Jim Axén från Delblanc-sällskapet.

Vandring på Vagnhärads torg

Det första stoppet var Vagnhärads torg, kanske en av Sörmlands minst pittoreska platser, men med den stora fördelen att där finns ett bibliotek.

Delblancrummet i Vagnhärads bibliotek

Inne på biblioteket finns ett rum som heter Delblancrummet. Där vi bjöds på en kortfattad introduktion till dagens ämne.

Efter en kort bilfärd och några minuters promenad i den idylliska miljön längs med Trosaån så nådde vi fram till verklighetens motsvarighet till det fiktiva Hedeby, där Sven Delblanc hämtade mycket inspiration till sina berättelser. Utflykten avslutades sedan med smörrebröd på en restaurang i Trosa. Därmed avslutades också vårens sista evenemang med Wendelas Vänner. Vi passar på att önska er alla en trevlig sommar och välkomna åter till hösten, inte minst till prisutdelningen av stora och lilla Wendelapriset, som äger rum i Wendela Hebbes hus söndagen den 8 september. Håll utkik här på hemsidan för nyheter och uppdateringar.

Text och foto: Nils Mårtensson

 

 

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.