Wendelas Vänner startar studiecirkel kring Ebba Witt Brattströms uppmärksammade bok.

70-talet behöver upprättelse som en litterärt viktig epok, det menar, litteraturprofessorn Ebba Witt Brattström som blev aktiv i kvinnorörelsen som ung Grupp 8. Nu har hon många år senare och efter en lång karriär som forskare och feminist givit ut boken ”Stå i bredd” där hon gör just detta – återupprättar 70-talet och dess förkättrade författare av s k bekännelselitteratur. Vem minns t ex inte Maja Ekelöfs ”Rapport från en skurhink” som en ögonöppnare. Nu ordnar Wendelas Vänner tillsammans med ABF i Södertälje-Nykvarn en studiecirkel kring boken där vi med litteraturens hjälp får arbeta oss igenom kvinnans, skurhinkens, demonstrationens, moderns, äktenskapets – och mannens 70-tal. Cirkelledare blir Ami Lönnroth, journalist och författare som själv blev aktiv i kvinnorörelsen på 70-talet. Vi träffas första gången 26 januari kl 18 – 20:30 , andra gången 23 februari kl 18 – 20:30 och tredje gången, söndagen den 29 mars, då Ebba Witt Brattström själv besöker oss (obs dagen) kl 15 – 17. En fjärde träff kommer vi överens om tillsammans.

Cirkeln är öppen för kvinnor och män i alla åldrar. Vi hoppas på god blandning.

I samverkan med ABF Södertälje Nykvarn.

Pris inklusive kursboken: 450 kronor

Lokal Wendela Hebbes Hus, Vettersgatan 4.

Anmälan snarast och senast den 19 januari till info@wendela.se. Betala ingenting innan du får bekräftelse om deltagande. Deltagarantalet är begränsat. Det är nog risk för överteckning.

 

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.