Andra träffen med deltagarna i studiecirkeln Stå i bredd

I kväll träffades medlemmarna i studiecirkeln Stå i bredd efter Ebba Witt Brattströms nya bok med samma namn. Det var andra träffen. Inför denna träff skrev cirkelledaren Ami Lönnroth detta till deltagarna:
Hej allihop!
I morgon kl 18 träffas vi för andra gången. Helena har fått förhinder men jag hoppas att övriga deltagare kommer och att vi får fina samtal kring våra läsupplevelser.
Vi serverar kaffe/te och smörgås (från 17:45) liksom förra gången och inleder sedan med en tillbakablick på vår första träff. Den står Barbro och Sara för – några minuter var. Stafettpinnen
överlämnas till två nya referenter som får vara beredda på att vi väntar till gång 4 med deras referat. Gång 3 (29 mars) kommer ju Ebba Witt-Brattström själv och vårt eftersnack kommer säkerligen
att helt kretsa kring vad hon förmedlat i sin föreläsning.

Före pausen har vi två samtalsinledningar – Gerd talar om “Rapport från en skurhink” av Maja Ekelöf och Solveig talar om “Du människa” av Marit Paulsen. Max en kvart var. Det går bra att göra dem kortare.
Efter pausen inleder Gertrud och jag samtalen – Gertrud har läst “Häxringarna” av Kerstin Ekman och jag “Paradistorg” av Ulla Isaksson.

Den allmänna frågan vi alla kan fundera på är vad det är som gör att dessa böcker kallas “bekännelselitteratur” och skälet till att de senare kom att mötas med sådant förakt – i varje fall hos många, kanske främst manliga, kritiker och litteraturvetare. Ebba skriver ju en del om det.

I ett av dokumenten jag tidigare skickat ut kan ni se sidhänvisningar till de avsnitt där Ebba W-B skriver om de fyra böcker vi tar upp till diskussion i morn. Är det någon som behöver få det skickat igen så säg till.

Det blir roligt att träffa er imorn! Välkomna!
Ami

Bilden nedan togs vid kaffestunden före mötet i Wendelas Hus. Från vänster Lotta Tempelman, Anna Rautio, Gertrud Westerfors, Helena von Hofsten (delvis dold),Mari Garbrand, Barbro Hedlund, Signe Andersson och Ami Lönnroth. Saknas på bilden.Helena Almér, Solveig Hell, Sara Rautio och Ester Rudolfsson Mattsson.


Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.